ΠΟΛΥΚΡΙΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Νέα Πρόστιμα στον Alpha

Λέτε τελικά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να μπορέσει να καθαρίσει λίγο τις συχνότητες από τα σκουπίδια που μας σερβίρουν;

Όπως σήμερα γράφει η Ναυτεμπορική, δύο πρόσφατες ενέργειες του ΕΣΡ δείχνουν ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν κοιμάται. Νέα πρόστιμα επιβλήθηκαν αυτή την εβδομάδα και πάλι στον Alpha. Στην πρώτη περίπτωση ο σταθμός τιμωρείται με πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ για την εκπομπή του κ. Ανδρέα Μικρούτσικου Dream Show όπου ο ειδικός τηλεπαρουσιαστής των reality έχει αρχίσει ένα διάλογο με τον έτερο επαγγελματία υψηλών προδιαγραφών κ. Ψινάκη και που σύμφωνα με το ΕΣΡ «υποβάθμισαν τόσο την ελληνική γλώσσα όσο και το εκπεμπόμενο πρόγραμμα».

Η δεύτερη απόφαση είναι κατά τη γνώμη μας περισσότερο σημαντική γιατί αναφέρεται σε «ενημερωτική» εκπομπή του Alpha «για παραβίαση του τεκμήριου της αθωότητας». Πρόκειται για το πρόγραμμα «Πρωινές σελίδες» του Γιώργου Οικονομέα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ένας τηλεθεατής σε τηλεφωνική παρέμβαση κατήγγειλε ότι η πρώην σύζυγος του «έπνιξε το πρώτο τους παιδί» και όσα έλεγε μεταδίδονταν απευθείας στο αέρα. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι 20 χιλιάδες ευρώ.

Όπως βλέπουμε η στρατηγική των σταθμών αυτής της κατηγορίας έχει δύο τακτικές. Πρώτα προσπαθούν να αποβλακώσουν τον τηλεθεατή εκπαιδεύοντας τον με προγράμματα και αστέρες τύπου Μικρούτσικου-Ψινάκη και στη συνέχεια επιχειρούν να τον «ενημερώνουν» παρατάσσοντας τις υπόλοιπες φίρμες τους. Η καθημερινή ενημέρωση αρχίζει με τα πολυποίκιλα «Καλημέρα σας» και ολοκληρώνεται με τα βραδινά δελτία των μη-ειδήσεων.

Μαζί με το ΕΣΡ, ας βοηθήσει ο καθένας και τον εαυτό του. Μην ενημερώνεσθε από τα κανάλια αυτά. Περιφρονήστε τα. Προτιμήστε το CNN. Κι αν ακόμη δεν συμφωνείτε πάντα με την ειδησεογραφία του, τουλάχιστον θα μάθετε Αγγλικά.






0 Responses to “Νέα Πρόστιμα στον Alpha”

Δημοσίευση σχολίου



Site Meter