ΠΟΛΥΚΡΙΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Συνέβη και αυτό . .

• Τελικά η Intracom Telecom που μεταξύ άλλων ελέγχει την Hellas On Line πέρασε σε ρωσικά χέρια. Η Concern Sitronics (ο τεχνολογικός βραχίονας της ρωσικής Sistema) ολοκλήρωσε την εξαγορά του 51% της θυγατρικής εταιρίας του ομίλου Κόκκαλη. Eγώ πάντως δεν θα ήθελα ο Internet Service Provider που θα επέλεγα για να με συνδέσει στο ίντερνετ να ελέγχεται από Ρώσους.

• Στο μεταξύ η κυπριακή Eventis Telecom ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί τη θυγατρική της ρωσική εταιρία Vostok Mobile Volga η οποία ελέγχει τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στη Ρωσία.

• Υπολογίζεται ότι αρκετές χιλιάδες λιγότεροι από πέρυσι σπουδαστές θα εγγραφούν εφέτος στα ΤΕΙ της περιφέρειας μετά την αποτυχία περίπου 10.000 υποψηφίων να πιάσουν τη βάση στις πανελλήνιες εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι ιδιοκτήτες των στάβλων της ελληνικής επαρχίας που τους μετέτρεψαν σε φοιτητικές κατοικίες επιβάλλοντας υπέρογκα ενοίκια τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους εκμετάλλευσης των ιδιοκτησιών τους, πράγμα δύσκολο. Λέτε άραγε ο αριστερός και πολύ ευκατάστατος πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέκος Αλαβάνος να διαφωνεί με τη θέσπιση ελάχιστης βαθμολογίας με βάση το 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ επειδή ενδιαφέρεται περισσότερο για τους «ραντιέρηδες» ιδιοκτήτες-εισοδηματίες και λιγότερο για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας; Δεν το πιστεύω διότι τέτοια τακτική δεν ταιριάζει με τη αριστερή ιδεολογία και οπωσδήποτε ο κύριος Αλαβάνος είναι πολύ αριστερός!

• Ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης έδωσε προθεσμία 20 ημερών στους εργαζομένους του ΟΤΕ για συμφωνία στον κανονισμό προσωπικού, απειλώντας πως στην αντίθετη περίπτωση θα ζητήσει παρέμβαση της κυβέρνησης για νομοθετική ρύθμιση. Τώρα μάλιστα! Ο υπουργός Μεταφορών θα επιβάλλει με αποφασιστικότητα και πυγμή τον εκσυγχρονισμό στον κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ, ακριβώς όπως η Υπουργός Παιδείας προχωρεί αταλάντευτη στην υλοποίηση του εκσυγχρονιστικού προγράμματος για την παιδεία.
Μερικές φορές θυμάμαι τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

• Παιδιά που εξαφανίζονται, όπως έγινε στη δική μας τραγική περίπτωση του 11χρονου Άλεξ, συνταράσσουν τις κοινωνίες όπου και να συμβαίνουν. Δύο εβδομάδες πριν, στην περιοχή της Λιέγης στο Βέλγιο εξαφανίσθηκαν 2 κορίτσια, η Stacey Lemens και η Nathalie Mahy, 7 και 10 χρονών αντίστοιχα. Η αναζήτηση συνεχίζεται ακόμη και ενδιαφέρον έχει η αντίδραση της βελγικής κυβέρνησης όπως περιγράφεται πιο κάτω στην ανταπόκριση του AP που αναδημοσιεύθηκε από την Καθημερινή:

Η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να εισάγει ηλεκτρονικές ταυτότητες για παιδιά κάτω των 12 ετών, σε μία προσπάθεια να διευκολύνει τον εντοπισμό και την επιστροφή στην οικογένεια των παιδιών, που χάθηκαν. Οι ηλεκτρονικές κάρτες θα δοκιμασθούν σε δέκα πόλεις του Βελγίου, ενώ οι γονείς θα μπορούν να τις ενεργοποιούν μέσω Ίντερνετ. Οι χρήστες θα τηλεφωνούν σε αριθμό τηλεφώνου, θα εισάγουν τον κωδικό αριθμό της κάρτας και θα λαμβάνουν άμεσα κατάλογο τηλεφώνων, όπου θα βρίσκεται το παιδί. Εάν τα τηλέφωνα αυτά δεν βοηθήσουν, οι γονείς θα καλούν το Κέντρο Χαμένων Παιδιών. Η κυβερνητική πρωτοβουλία έρχεται να αντιμετωπίσει το κύμα ανασφάλειας, που έχει προκληθεί από την εξαφάνιση δύο νεαρών κοριτσιών στη Λιέγη στις 10 Ιουνίου.

Έχω την εντύπωση ότι παρόμοια πρωτοβουλία στη χώρα μας θα προκαλούσε την μαζική αντίδραση παλαιοημερολογιτών, θεολόγων και θεολογούντων και όλων των γνωστών ερμηνευτών του σατανικού συμβολισμού του 666. Βέβαια η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ θα κήρυσσαν απεργία συμπαράστασης στους διαμαρτυρομένους και ίσως να είχαμε και μερικές καταλήψεις σχολών.


• Το αγγλικό εργοστάσιο σοκολάτας Cardbury ανακοίνωσε ότι για προληπτικούς λόγους αποσύρει από τα ράφια των σημείων λιανικής πώλησης ένα εκατομμύριο σοκολάτες επειδή υπάρχουν φόβοι ότι είναι μολυσμένες με σαλμονέλα. Οι φόβοι ξεκίνησαν ύστερα από διαρροές που παρατηρήθηκαν σε κάποιον αγωγό στο εργοστάσιο της Cardbury στο Marlbrook στο οποίο παράγονται 97.000 τόνοι σοκολάτας γάλακτος κάθε χρόνο. Τα συγκεκριμένα προϊόντα που αποσύρονται είναι:
Dairy Milk Turkish 250g
Dairy Milk Caramel
Dairy Milk Mint bars
Dairy Milk 8 chunk
Dairy Milk 1kg bar
Dairy Milk Buttons Easter Egg 105g
10p Freddo bar

Το πρόβλημα με τη διαρροή στον αγωγό έχει ήδη επισκευασθεί, αλλά όπως είπε εκπρόσωπος της Cardbury η απόσυρση γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους. Ας σημειωθεί ότι στην Αγγλία ο αριθμός κρουσμάτων από σαλμονέλα είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

0 Responses to “Συνέβη και αυτό . .”

Δημοσίευση σχολίου



Site Meter