ΠΟΛΥΚΡΙΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ALPHA NEWS και χυδαία γλώσσα

Πρόστιμο 5.οοο ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον Alpha News για χρήση χυδαίας γλώσσας από τον δημοσιογράφο κ. Δήμο Βερύκιο ο οποίος ως γνωστόν παγίως αυτοπροβάλλεται ως «εξειδικευμένος» σε στρατιωτικά και αμυντικά θέματα.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω δημοσιογράφος, σύμφωνα με το ΕΣΡ, προσέβαλε τους θεσμούς με τη χρήση φράσεων όπως «είναι μπουρδέλο το Υπουργείο Άμυνας» και «την έχω χεσμένη την πολεμική αεροπορία». Η κύρωση επιβλήθηκε και για εκχυδαϊσμό της γλώσσας μας.

Το ύψος του προστίμου είναι φυσικά αστείο και δεν πρόκειται να συνετίσει τους εργοδότες αυτού του δημοσιογράφου. Η χυδαία γλώσσα είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτουν μερικά ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής (Μη) Ενημέρωσης για να διατηρούν την ακροαματικότητα /θεαματικότητα που χρειάζονται και να γεμίζουν τα ταμεία τους. Όσο πέφτει η σοβαρότητα και η αξιοπιστία των ειδήσεων που σερβίρουν, τόσο πιο πολύ βασίζονται σε περιγραφές τύπου «Βερύκιου» για την καθημερινή προσφορά του «ενημερωτικού» τους έργου. Ακόμη χειρότερο και από τη χυδαία γλώσσα είναι οι ατέλειωτες ανοησίες που μεταδίδουν με περισσή σοβαρότητα οι οποίες παραπληροφορούν και μπερδεύουν τους αποδέκτες ακροατές και θεατές. Ο κ. Δήμος Βερύκιος εδώ και πολλά χρόνια εκπροσωπεί επάξια αυτή τη σχολή δημοσιογραφίας με βλακώδη ρεπορτάζ που αποπροσανατολίζουν και δεν προσφέρουν τίποτα στην ενημέρωση. Το κακό είναι ότι μερικοί πότε πότε τον παίρνουν στα σοβαρά.

Αυτό που χρειάζεται κι εδώ είναι να υπάρξει μια αποτελεσματική πρωτοβουλία της πολιτείας για να αυξήσει δραστικά τα πρόστιμα για τέτοιες παραβάσεις, όπως πρόσφατα αποφάσισε με νέο νόμο το αμερικανικό κογκρέσο που επιβάλλει 10-πλασιασμό των προστίμων για χρήση από τα ΜΜΕ χυδαίας γλώσσας (profane language) και που μπορούν να φθάσουν τα 325.000 δολάρια.

0 Responses to “ALPHA NEWS και χυδαία γλώσσα”

Δημοσίευση σχολίου



Site Meter