ΠΟΛΥΚΡΙΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Η φωτογραφία είναι σημερινή. Τα ιστορικά Προπύλαια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καλύπτονται από κουρελού με συνθήματα εναντίον κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης και Ευρωπαϊκής Ένωσης (!) καλώντας στο δρόμο «φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς» για τη μεγάλη μάχη εναντίον της αλλαγής στο άρθρο 16 του Συντάγματος.

Πάλι καλά που τα συνθήματα της κουρελούς δεν βάζουν στην ίδια ομάδα τους εκπαιδευτικούς με τους εργαζόμενους – άλλωστε ένας στόχος της μάχης που δίνεται είναι να μην περάσει καμιά αλλαγή που θα υποχρεώσει τους πρώτους να εργάζονται!

Την κουρελού δεν τολμά να την απομακρύνει κανείς.

Η κουρελού είναι «σύμβολο ελευθερίας», «πανεπιστημιακού ασύλου» και «δημοκρατικών κατακτήσεων». Βέβαια αν είχε φωνή το άγαλμα του Κοραή που φαίνεται στη φωτογραφία θα βροντοφώναζε ότι « . . . η ελευθερία . . . του ανθρώπου είναι να πράσσει ανεμποδίστως όχι ό,τι θέλει, αλλ’ ό,τι συγχωρούν οι νόμοι» και θα συμπλήρωνε « . . . Εξεναντίας αληθινήν ελευθερίαν τότε μόνον έχει ο πολίτης, όταν την μεταχειρίζεται με τρόπον, ώστε να μην εμποδίζη άλλου συμπολίτου κανενός την ελευθερίαν»*.

Άραγε πόσοι από τους σημερινούς διαδηλωτές των δρόμων έχουν ακούσει ποτέ αυτά που έγραψε ο μεγάλος Δάσκαλος του Γένους;

Την κουρελού στηρίζουν:

Οι κρατικοδίαιτες μειοψηφίες που εδώ και χρόνια φρενάρουν κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού για την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Οι συντεχνίες των καθηγητών που παλεύουν για να μην αλλάξει τίποτα στο κρατικό μονοπώλιο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Ο συνδικαλιστές των κάθε κατηγορίας δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΓΣΕΕ που εκπροσωπεί πια σχεδόν αποκλειστικά το δημόσιο τομέα.

Οι «πατριώτες» βουλευτές μας από τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ψαρεύουν ψήφους στα θολά νερά.

Οι «σοσιαλιστές» του κ. Αλαβάνου που ελέγχουν την συντεχνία των Καθηγητών ΑΕΙ.

Το ΚΚΕ λόγω παράδοσης και ιδεολογίας.

Οι αντιευρωπαϊστές του ΛΑΟΣ και οι σύμμαχοι τους.

Οι ανυποψίαστοι μαθητές και σπουδαστές και το διαχρονικό όνειρο της μέσης ελληνικής οικογένειας για ένα οποιοδήποτε «χαρτί» και μια θέση στο δημόσιο.


Από αύριο Τετάρτη 10 Ιανουαρίου το ντεκόρ στα Προπύλαια θα συμπληρωθεί με πρόσθετα στολίδια και οι γύρω δρόμοι θα ζωντανέψουν με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα όπου θα κυριαρχούν τα μπουζούκια, οι ντουντούκες και επαναστατικά τραγούδια του εμφυλίου που θα καλούν το λαό σε αντίσταση εναντίον των «μονοπωλίων» για να παραμείνει η Παιδεία πάντα κρατικό μονοπώλιο!

*Αδαμάντιος Κοραής, «Πολιτικαί Παραινέσεις προς τους Έλληνας»

1 Responses to “Απολαύστε τριτοκοσμικό θέαμα στην καρδιά της πρωτεύουσας”

  1. # Blogger S G

    πραγματικα αυτη ειναι μια παγια απορια μου. φτιαχνετε τα βρωμοπανω σας και λερωνετε την πολη, προσβαλετε την αισθητικη μας...

    δεν μπορειτε τουλαχιστον να φτιαχνετε κατι πιο ομορφο που να μην μοιαζει με τσαντιρι?

    γιατι γενικα στις ελληνικες πορειες τα πανω μοιαζουν σαν να τα εφτιαξε 13χρονος με σπρεϊ?  

Δημοσίευση σχολίου

SearchThisBlog





Site Meter