ΠΟΛΥΚΡΙΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Τι είναι πάλι τούτη η ιστορία με τον Νομάρχη Πειραιώς κ. Μίχα, το επεισόδιο και τη σύλληψη του στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών;

Όπως γράφουν σήμερα το πρωί οι εφημερίδες, «Το επεισόδιο συνέβη όταν ο Νομάρχης Πειραιά διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση της πτήσης και την απώλεια αποσκευών. Τότε δέχθηκε την επίθεση αντρών της Βελγικής Αστυνομίας, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες επί μιάμιση ώρα. Στο ίδιο διάστημα τέθηκαν σε ομηρία, όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας και Έλληνες ευρωβουλευτές που ταξίδευαν μαζί».

Είναι γνωστό ότι χθες σε πολλά αεροδρόμια της Βόρειας Ευρώπης υπήρξαν πολύωρες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων λόγω ομίχλης. Τα προβλήματα συνεχίζονται και σήμερα. Μόνο μέχρι χθες το βράδυ, η British Airways είχε ανακοινώσει τη ματαίωση 200 πτήσεων από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου από ένα σύνολο 400 πτήσεων και χιλιάδες επιβάτες σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια ταλαιπωρήθηκαν. Μέσα λοιπόν σ’ αυτόν τον πανικό, βρέθηκε ο κ. Μίχας με τη συνοδεία του και ο εκνευρισμός του ίσως ήταν απόλυτα δικαιολογημένος. Πάντως πρέπει να είχε ακούσει για την ομίχλη και τα προβλήματα που δημιούργησε. Ένα από αυτά ήταν και απώλεια αποσκευής της Υπερνομάρχη κυρίας Φώφης Γεννηματά η οποία ταξίδευε μαζί με τον κ. Μίχα και άλλα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.

Όμως, εναντίον τίνος στράφηκε η διαμαρτυρία του; Εναντίον της Ολυμπιακής; Μα ίσως είναι η πρώτη φορά που δεν ευθύνεται για την αναστάτωση ο αποτυχημένος εθνικός αερομεταφορέας μας. Τότε με ποιον τα έβαλε ο κύριος Νομάρχης; Με τις αρχές του αεροδρομίου; Με την ίδια την ομίχλη; Παράξενα πράγματα!

Επί πλέον, με ποιον τρόπο διαμαρτυρήθηκε; Αναρωτιέμαι, απλά αναρωτιέμαι, μήπως ο Γιάννης Μίχας εκδήλωσε τον ανθρώπινο εκνευρισμό του με το γνωστό ύφος που οι περισσότεροι συμπατριώτες μας συνηθίζουν να διαμαρτύρονται, δηλαδή με δυνατές φωνές, επιθετικότητα και τσαμπουκά. Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτές οι συμπεριφορές ευδοκιμούν μόνο στα νότια βαλκάνια και ότι στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για όλα τα πράγματα υπάρχουν κανόνες και πρότυπα από τα οποία δεν εξαιρείται κανείς.

Αν πάλι υπήρξε θύμα κατάφωρης αυθαιρεσίας των οργάνων του αεροδρομίου, θα πρέπει να εξηγήσει ακριβώς τι συνέβη και να ακουσθεί ο αντίλογος των υπηρεσιών του αεροδρομίου των Βρυξελλών ώστε να έχει τη συμπάθεια της κοινής γνώμης. Δυστυχώς, το βίντεο που τραβήχτηκε μάλλον από κάποιον της συνοδείας του και προβλήθηκε στα Ελληνικά ΜΜΕ και στο οποίο ακούγεται η φωνή «πονάει, πονάει» (!), δεν είναι αρκετά διαφωτιστικό.

Το ίδιο θα έπρεπε να είχε κάνει και η συμπαθέστατη υπερνομάρχης κυρία Γεννηματά πριν προβεί στις βαρύγδουπες δηλώσεις της περί ατομικών ελευθεριών, δικαιωμάτων και ποιότητας της δημοκρατίας στην Ευρώπη, διότι αν πρόκειται να αρχίσουμε να μιλάμε για ποιότητα δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σίγουρα δεν θα πρέπει να αρχίσουμε από το Βέλγιο.

3 Responses to “Η σύλληψη του κ. Γιάννη Μίχα στις Βρυξέλλες”

  1. # Anonymous Ανώνυμος

    Πες τα! Γελοιότητες. Ιδίως οι δηλώσεις της κ. Γεννηματά ήταν κωμικοτραγικές.  

  2. # Blogger S G

    μου μυριζει κλασικη γελοια αντιδραση ελληνα και δη αξιωματουχου:

    φωνες, ελλειψη υπομονης, επικληση τιτλων (ξερεις ποιος ειμαι γω) κτλ

    πιο ανουσια φασαριοζους απο τους Ελληνες δεν εχω δει σε ευρωπαϊκο αεροδρομιο. ουτε πιο ενοχλητικους τυπους οσον αφορα την τηρηση της ταξης, την παραμονη σε μια σειρα κτλ  

  3. # Anonymous Ανώνυμος

    Θα περίμενε κανείς πιο σοβαρή την κ. Γενημματά. Κρίμα γιατί η Φώφη είναι η εξαίρεση στο πολιτικό τέλμα του ΠΑΣΟΚ και αυτό λόγω της εκτίμησης του κόσμου στον πατέρα της. Θα περίμενε κανείς να προτάξει τα στήθη της και να δείξει κότσια εκεί που πρέπει, να δείξει ηγετικές ικανότητες, να δώσει κάποιο ιδεολογικό μανιφέστο. Η όλη ιστορία με την εκδρομή στο Βέλγιο είναι ένα κακόγουστο ανέκδοτο και θα έπρεπε η Φώφη να μην έδινε έκταση σε ΑΥΤΟ και να μην παίξει ΑΥΤΟ πρώτη είδηση στα κανάλια. Η Φώφη αν είναι Γεννηματά (που είναι) πρέπει να ανταποδώσει την αγάπη του κόσμου με την ίδια δύναμη  

Δημοσίευση σχολίου



Site Meter