ΠΟΛΥΚΡΙΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ξεκίνησε τη λειτουργία του σε πιλοτική εφαρμογή το Δημόσιο Δίκτυο Ασύρματης Πρόσβασης στο ίντερνετ που καλύπτει χωρίς χρηματική συνδρομή την περιοχή της Πλατείας Συντάγματος στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πληροφορίες για αυτό το σημαντικό βήμα προς την ευρυζωνική ασύρματη πρόσβαση στο διαδύκτιο θα βρείτε στη ιστοσελίδα:

http://www.athenswifi.gr/


Το Δημόσιο Δίκτυο Ασύρματης Πρόσβασης που εγκαινιάσθηκε την 1 Ιουνίου, βασίζεται στο πρότυπο της αμερικανικής IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) με κωδικό 802.ΙΙb/g, αποτελεί βελτίωση του προηγούμενου προτύπου 802.ΙΙb, θα λειτουργεί με τις σημαντικά αυξημένες ταχύτητες που προσφέρει η τελευταία αναβάθμιση και επίσης θα παρέχει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας στην ασύρματη μετάδοση, δεδομένου ότι στην υλοποίηση υιοθετήθηκαν τα νέα συστήματα κρυπτογράφησης που ενέκρινε τελευταία η αμερικανική κυβέρνηση.
Ένα ακόμη πρότυπο για τα Δίκτυα Ασύρματης Πρόσβασης ετοιμάζεται από την IEEE, το 802.ΙΙn, που αναμένεται να προσφέρει δυνατότητες για μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης έως και 540 Mbps έναντι ταχύτητας 54 Mbps που έχει το παρόν σύστημα. Το 802.ΙΙn προβλέπεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2007 και εκτός από τις αυξημένες ταχύτητες θα προσφέρει πολλές άλλες βελτιώσεις.

Η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας που σχεδιάζει και προωθεί μεταξύ άλλων και την ασύρματη ευρυζωνικότητα, πρέπει να έχει την αμέριστη υποστήριξη όλων των φορέων και πολιτικών παρατάξεων, διότι τα έργα που υλοποιεί αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της χώρας.

0 Responses to “Internet: Δίκτυο Ασύρματης Πρόσβασης λειτουργεί στην Αθήνα”

Δημοσίευση σχολίου



Site Meter