ΠΟΛΥΚΡΙΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ανακοίνωση με ημερομηνία 8 Ιουνίου 2007 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνήλθε όπως μας πληροφορεί «υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου» αναφέρει:
« . . . . . - Ἐξ αφορμής των όσων φημολογούνται για το ενδεχόμενο συμμετοχής Κληρικών στην πολιτική διαδικασία, υπενθυμίζει την παλαιότερη Εγκύκλιό Της, η οποία στηρίζεται στους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε ενεργό ανάμιξη των Κληρικών στην εκλογική αναμέτρηση».

Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο της παλαιότερης Εγκυκλίου. Φαντάζομαι ότι ως «ενεργό ανάμιξη» η Εγκύκλιος εννοεί την ίδια την υποψηφιότητα στις εκλογές των Κληρικών και ότι κατά άλλα επιτρέπεται η υποστήριξη και τακτική διαφήμιση από κληρικούς των κοσμικών προσώπων της εγχώριας πολιτικής. Η απουσία άλλωστε παρόμοιας απαγόρευσης για υποστηρικτική πολιτική δραστηριότητα των ιερωμένων επιτρέπει στον Αρχιεπίσκοπο να ενθαρρύνει δημόσια ένα μικρό εκτός Βουλής ακροδεξιό κόμμα και να μη χάνει ευκαιρία να στηρίζει με έργα και λόγια τον αρχηγό του κόμματος αυτού.

Εγώ προσωπικά πάντως θα προτιμούσα να επιτραπεί και η «ενεργός ανάμιξη» στην εκλογική αναμέτρηση όποιου κληρικού επιθυμούσε τέτοια παιχνίδια. Έτσι, όχι μόνο θα απολαμβάναμε συχνές τηλεοπτικές παραστάσεις τύπου «Παπα-Τσάκαλου», αλλά επίσης ενδεχομένως θα βλέπαμε ως υποψήφιο σωτήρα της Ελλάδας ακόμη και τον ίδιο τον κ. Χριστόδουλο και έτσι θα μαθαίναμε πόσα "εκατομμύρια υπογραφών" εκείνης της αξέχαστης περιόδου της "μάχης" για τις ταυτότητες, έχουν σήμερα αντίκρισμα στη Δημοκρατία μας.

0 Responses to “Η "Ενεργός Ανάμιξη" Κληρικών στην εκλογική αναμέτρηση”

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post

Δημιουργία Συνδέσμου

SearchThisBlog

Site Meter