ΠΟΛΥΚΡΙΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Άνοιξε χθες στο Μουσείο Σύγχρονης Παλαιστινιακής Τέχνης στην Τεχεράνη η Έκθεση Γελοιογραφίας για το Ολοκαύτωμα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου και μέσα από ένα πλήθος σκίτσων επιχειρεί στην πράξη να γελοιοποιήσει ως ανύπαρκτη την ιστορική πραγματικότητα των θυμάτων της χιτλερικής θηριωδίας και να παρουσιάσει τις απόψεις του Ιρανού Προέδρου Αχμαντινεζάντ ο οποίος έχει δημόσια διακηρύξει ότι η σφαγή 6 εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, το τραγικό Ολοκαύτωμα, δεν υπήρξε ποτέ!

Σίγουρα, δεν θα μπορούσε να φαντασθεί η ηγεσία της Χιτλερικής Γερμανίας ότι έξη δεκαετίες αργότερα θα παρουσιαζόταν σε μια ξένη χώρα όπως το Ιράν ένας τόσο θερμός υποστηρικτής των πράξεων της! Όμως στην ιστορία μερικά πράγματα εκ των υστέρων είναι δυνατόν εν μέρει να ερμηνευθούν.

Ένας βασικός θεωρητικός του Ναζισμού και της ανωτερότητας της Άριας φυλής ήταν ο Alferd Rosenberg. Διανοούμενος και μέλος των Ναζί, γεννήθηκε το 1893, κατέλαβε πολλά αξιώματα στο Χιτλερικό καθεστώς και πρόσφερε το ιδεολογικό υπόβαθρο για τις περισσότερες βαρβαρότητες της ναζιστικής κτηνωδίας. Δικάσθηκε, καταδικάσθηκε από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης σε θάνατο ως εγκληματίας πολέμου και εκτελέσθηκε το 1946.

Οι ρατσιστικές θεωρίες του Rosenberg που είναι γνωστές στους ερευνητές, τοποθετούσαν τις ρίζες της Άριας φυλής στο αρχαίο Ιράν!

Επομένως είναι λίγο-πολύ φυσικό ο σημερινός πρόεδρος αυτής της χώρας να θεωρεί τον εαυτό του απόγονο μιας ανώτερης φυλής και όμοια με τους Ναζί να μισεί τόσο πολύ τους Εβραίους. Η συμπεριφορά του ταυτίζεται με τους θεωρητικούς και πρακτικούς της ναζιστικής θηριωδίας και βέβαια διευκολύνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη οι Εβραίοι που θέλει τώρα να πετάξει στη θάλασσα για να έχει λόγο η προετοιμασία ενός σύγχρονου ολοκαυτώματος.

Ο Πρόεδρος του Ιράν μπορεί να χρησιμοποιεί όποια επικοινωνιακή στρατηγική τον βολεύει για να προωθεί τα σχέδια του. Όμως, για να σοβαρευθούμε λίγο, εμείς οι Έλληνες που ζήσαμε τη θηριωδία της Γερμανικής Κατοχής, γνωρίζουμε τη μοίρα των Εβραίων της Ελλάδας οι οποίοι ήταν ένα μεγάλο τμήμα των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Οι παλιότεροι, που έζησαν από κοντά την εξέλιξη της «τελικής λύσης» των Ναζί στη χώρα μας, θυμούνται ότι τα χιλιάδες θύματα που εξοντώθηκαν σε εφαρμογή της ρατσιστικής θεωρίας του Alfred Rosenberg και των άλλων «επιφανών» του Ναζισμού δεν είναι φανταστικά πρόσωπα, αλλά ζωντανές ανθρώπινες υπάρξεις που οδηγήθηκαν στα κρεματόρια της χιτλερικής κρεατομηχανής. Όπως γράφει ο καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης, «…..αναλογικά, σε σύγκριση δηλαδή με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη που βρέθηκαν κάτω από το ζυγό του Άξονα, η καταστροφή των Εβραίων της Ελλάδας βρίσκεται (ως ποσοστό του συνολικού εβραϊκού πληθυσμού) μεταξύ των πρώτων σε έκταση. Σε σύνολο 70.000 χιλιάδων περίπου Ελλήνων Εβραίων στα 1940, περισσότεροι από 50.000 εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα του θανάτου, ποσοστό που υπερβαίνει το 70%». Ολοκαύτωμα λοιπόν υπήρξε και στη χώρα μας και κανείς γνήσιος ή κατά φαντασία απόγονος της Άριας φυλής δεν μπορεί να διαγράψει μια από τις πλέον αποτρόπαιες και αιματηρές σελίδες της σύγχρονης Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Ακόμη, σε εκείνους τους συμπολίτες μας που ακολουθούν ως πρόβατα χωρίς κριτική σκέψη τις γραμμές του αντιαμερικανισμού και συντάσσονται με τα κηρύγματα των κάθε λογής σύγχρονων εκφραστών του φασισμού, το μόνο που μπορεί να προτείνει κανείς είναι να μάθουν λίγο καλύτερα την ιστορία και ένας τρόπος για να το πετύχουν είναι να διαβάζουν περισσότερο και να «ενημερώνονται» λιγότερο από τα ιδιωτικά κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης.






0 Responses to “ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ”

Δημοσίευση σχολίου



Site Meter