ΠΟΛΥΚΡΙΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Δηλώσεις "Σοσιαλιστών"


Από το σημερινό ρεπορτάζ των εφημερίδων:
«Την απογοήτευσή για το γεγονός ότι με την εφαρμογή της βάσης του δέκα, έμειναν 13.000 κενές θέσεις στα ΑΕΙ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη έλλειψη ευαισθησίας και επανέλαβε το αίτημα του Συνασπισμού να καλυφθούν όλες οι θέσεις από υποψηφίους που δεν έπιασαν τη βάση του 10».
(Ναυτεμπορική 24/8/2006)

Όλοι λοιπόν να μπουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα! Φυσικά να παίρνουν στα γρήγορα και κάποιο «πτυχίο» χωρίς να μάθουν να γράφουν ούτε το όνομα τους και οπωσδήποτε να εξασφαλίζουν σε τέσσερα χρόνια μια θέση στο Δημόσιο προς δόξα της κοινωνικής ισότητας και του σοσιαλισμού!

Αν μιλήσουμε πάλι για λαϊκισμό και συμπεριλάβουμε στους λαϊκιστές τον κ. Αλαβάνο, αδικούμε και τον ορισμό του λαϊκισμού και αρκετούς λαϊκιστές που έγραψαν ιστορία.

Πολλά κοινωνικά λεξικά ορίζουν τον λαϊκισμό ως "μια πολιτική ιδεολογία, ή ακόμη και ως ένα ύφος ρητορικής, που έχουν βασικό παρανομαστή τη θέση ότι ο απλός λαός καταπιέζεται από ελιτίστικες ομάδες οι οποίες δρουν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων και επομένως τα εργαλεία εξουσίας πρέπει να αφαιρεθούν από αυτές τις ελίτ για να προωθηθούν τα συμφέροντα των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων". Ο λαϊκιστής είναι συνήθως "χαρισματικός" και ο λόγος του χαϊδεύει τα αυτιά του λαού με στόχο την απόκτηση πολιτικής δύναμης για "να είναι δυνατή ή εφαρμογή λύσεων πάντα υπέρ του ίδιου του λαού".

Σύμφωνα με αυτούς τους ορισμούς, ο κύριος Αλαβάνος δεν είναι λαϊκιστής διότι δεν είναι χαρισματικός και επί πλέον δεν είναι πιθανόν, όσο και να χαϊδεύει τα αυτιά των λιγοστών οπαδών του, να στρέψει τις ευρύτερες λαϊκές μάζες προς το κόμμα του για να μπορέσει να φέρει αλλαγές εξουσίας υπέρ του λαού.

Προς τι λοιπόν η έλλειψη σοβαρότητας; Γιατί λέγονται αυτές οι μπούρδες; Σε ποιους κλείνει το μάτι όταν ομιλεί περί «πλήρους έλλειψης ευαισθησίας» από την κυβέρνηση και όταν υποβάλει σαν αίτημα του Συνασπισμού την «κάλυψη όλων των θέσεων από υποψηφίους που δεν έπιασαν τη βάση του 10»;

Μα φυσικά απευθύνεται στην ελιτίστικη συντεχνία των «καθηγητών» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ως γνωστόν ένα μεγάλο τμήμα αυτής λειτουργεί ως παράρτημα του κόμματος του κυρίου Αλαβάνου. Πρόκειται για την ίδια συντεχνία που θέλει να χειρίζεται κατά την κρίση της τους κρατικούς πόρους για τα Πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ, που αρνείται πεισματικά κάθε αξιολόγηση του ακαδημαϊκού έργου που (δεν) παράγει, που δεν θέλει αλλαγές και εκσυγχρονισμό στην Παιδεία και που προπονείται για καινούργιο γύρο κινητοποιήσεων όταν αρχίσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά με σκοπό την πλήρη ανατροπή των όποιων μεταρρυθμίσεων προσπαθήσει να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Ο πάμπλουτος «σοσιαλιστής» κύριος Αλέκος Αλαβάνος με τις δηλώσεις του δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στο κόμμα του, αλλά αυτό αφορά τον ίδιο και όσους τον στήριξαν στη εκλογή του. Η κυβέρνηση όμως πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος και απαλλαγμένη από τους δικούς της «λαϊκιστές» να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της Παιδείας πριν χάσουμε και το τελευταίο τραίνο.

0 Responses to “Δηλώσεις "Σοσιαλιστών"”

Δημοσίευση σχολίου



Site Meter