ΠΟΛΥΚΡΙΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ



Σήμερα, όπως ήταν γνωστό, επρόκειτο να ανακοινωθεί η απόφαση της Credit Agricole για τη νέα διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας και ο ΔΗΚΤΗΣ της Καθημερινής (24 Αυγούστου 2006) έσπευσε να κάνει προβλέψεις. Ήταν σίγουρος ο ΔΗΚΤΗΣ ότι το ένα από τα δύο πρόσωπα της φημολογούμενης «δυαρχίας» στη νέα Εμπορική (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος) θα ήταν σίγουρα Έλληνας.
Έσπευσε ακόμη να γράψει με τίτλο «Oδυσσέας for president» ότι έχει πληροφορίες από . . . φίλο του που είναι «γνωστός για τις γνωριμίες του σε κοσμικούς κύκλους των Παρισίων» ότι τη θέση του προέδρου «την έκλεισε ο πρώην πρόεδρος του ΣEB κ. Oδυσσέας Kυριακόπουλος»!

Τελικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εμπορικής-Credit Agricole νέος Πρόεδρος μετά την παραίτηση του κ. Προβόπουλου ορίσθηκε ο κ. Jean Frederic de Leusse και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Christian Jacques.

Ποτέ δεν κατάλαβα αν, όταν οι δημοσιογράφοι διοχετεύουν παρόμοιες πληροφορίες, κάνουν απλώς πλάκα, ή ακόμη χειρότερα, αν σπέρνουν φημολογίες κατ’ εντολή των ενδιαφερομένων προσώπων που τους πλησιάζουν με την «είδηση» και . . . . ό,τι προκύψει.
Το έχουμε δει πολλές φορές το παιχνίδι, όπως για παράδειγμα την εποχή που εντεταλμένοι κονδυλοφόροι βάπτιζαν ως πιθανό υποψήφιο πρόσωπο για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου!
Επειδή δεν μπορώ να φαντασθώ ότι ο πεπειραμένος συντάκτης της έγκυρης Καθημερινής κάνει πλάκα τη στιγμή μάλιστα που η Πρωταπριλιά αργεί ακόμη, προτιμώ να πιστεύω ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ κάνει ότι μπορεί για να ακούγεται το όνομα του και αυτό ταιριάζει επίσης με την επικοινωνιακή του τακτική λίγο πριν αποχωρήσει από τον ΣΕΒ. Αρκετοί θυμούνται ακόμη τις θορυβώδεις θέσεις του κ. Κυριακόπουλου για το άρθρο 14 του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ που ανάγκασαν τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να δηλώσει ότι «δυστυχώς οι πάντες στην εποχή μας υποκύπτουν τουλάχιστον ενίοτε στη σειρήνα του λαϊκισμού».

Είναι φανερό ότι η τακτική του κ. Κυριακόπουλου όταν δεν υποκύπτει στη σειρήνα του λαϊκισμού, προσαρμόζεται στα σχέδια των πολιτικών του οραματισμών, ή έστω στην ευγενή επιδίωξη να γίνει σπουδαίος τραπεζίτης. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και στα δύο.

0 Responses to “Οι Δημοσιογράφοι και οι «Πληροφορίες» τους”

Δημοσίευση σχολίου



Site Meter